ЮНЕСКО засудив дії Ізраїлю в Єрусалимі

Читать на русском
Резолюція закликає Ізраїль, як окупаційну силу припинити постійні розкопки, тунелювання, будівництво і проекти в Східному Єрусалимі.

Виконавча рада ЮНЕСКО ухвалила резолюцію, яка засуджує дії Ізраїлю у Єрусалимі і в секторі Гази.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на агентство Al Jazeera.

У резолюції Ізраїль названо державою-окупантом, а його суверенітет над Єрусалимом «недійсним».

За ухвалення документа проголосували 22 країни. Зокрема, Росія, Китай, Бразилія, Швеція, ПАР, Іран, Малайзія, республіка Маврикій, Нігерія, Сенегал, Бангладеш, Пакистан, В'єтнам, Нікарагуа, Чад і сім арабських держав.

Проти - США, Німеччина, Італія, Великобританія, Голландія, Литва, Греція, Парагвай, Україна, Того.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий планує збільшити пішохідні зони в ареалі ЮНЕСКОСказано 2 жовтня 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

Палестинські лідери, в свою чергу, привітали це рішення, назвавши його «кроком вперед».

«Ми будемо захищати нашу спадщину і культуру, наше минуле і наше майбутнє. Ми будемо стикатися з кампаніями зі спотворення і знищення ізраїльською окупаційною владою, озброївшись міжнародними законами і з волі палестинського народу, які здатні створити майбутнє, вільне від окупації», - заявив палестинський міністр закордонних справ Ріяд Малкі.

Резолюція закликає Ізраїль, як «окупаційну силу» припинити «постійні розкопки, тунелювання, будівництво і проекти в Східному Єрусалимі». Також в документі Ізраїль звинувачується у вживанні заходів, які «змінюють або претендують на зміну характеру і статусу Священного міста».

Міністерство закордонних справ Ізраїлю, як повідомляють журналісти, назвало резолюцію «непотрібною політизацією ЮНЕСКО» ще до її ухвалення.

«Запропонована резолюція не вплине на нашу рішучість співпраці в Єрусалимі», - заявили в ізраїльському відомстві.

Нагадаємо, в минулому році Ізраїль припинив співпрацю з ЮНЕСКО, після того як організація прийняла резолюцію про святі місця Єрусалиму.

Пізніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловився за розгляд питання голосування України за резолюцію Ради безпеки ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях, на засіданні Кабінету міністрів України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: