Трамп про підтримку судом указу про мігрантів: Це явна перемога

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп прокоментував рішення Верховного суду скасувати блокування нижчими судами окремих положень його імміграційного указу.

Президент США Дональд Трамп прокоментував рішення Верховного суду скасувати блокування нижчими судами окремих положень його імміграційного указу.

Зокрема, Трамп назвав рішення Верховного суду явною перемогою для національної безпеки США і додав, що перебуваючи на посаді президента, не може дозволити перебування в країні людям, які «хочуть заподіяти нам шкоду», передає «Слово і Діло».

«Моя головна відповідальність як головнокомандуючого - дати громадянам США безпеку. Сьогоднішня постанова дозволяє мені використовувати важливий інструмент для захисту Батьківщини і нашої Нації. Я також особливо задоволений тим, що рішення Верховного суду було одностайним», - йдеться в заяві Білого дому.

26 червня Верховна суд США підтримав окремі положення імміграційного указу Трампа, який блокує поїздки в країну громадянам з низки країн Близького Сходу, а саме: Сирії, Судану, Ірану, Лівії, Сомалі і Йемену.

Згідно з рішенням суду, заборона поширюється тільки на тих іноземців, які не мають будь-яких «сумлінних відносин» з фізичною або юридичною особою з США.

Також зможе набути чинності 120-денна заборона на в'їзд в країну біженців, а влада отримає дозвіл видворяти деякі категорії прохачів притулку.

Таким чином, Верховний суд задовольнив запит Білого дому на відновлення дії ряду положень указу. Остаточне рішення щодо імміграційного указу Трампа суд пухзвалить у жовтні 2017 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: