Українське радіо почало мовлення на території ОРДЛО

Читать на русском
Сигнал Українського радіо буде охоплювати Донецьку, Луганську області, разом з окупованими територіями, а також прикордонні території Російської Федерації, які межують з Донбасом.

З міста Часів Яр 2 квітня розпочалося мовлення на частоті 873 кГц Першого каналу Українського радіо (НСТУ) на окуповані території Донецької та Луганської областей.

Про це в суботу, 3 червня, на прес-конференції у Краматорську повідомив голова облдержадміністрації Павло Жебрівський, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

За його словами, сигнал «Українського радіо» буде охоплювати Донецьку, Луганську області, разом з окупованими територіями, а також Запорізьку, Дніпропетровську, Харківську області, і, крім того, прикордонні території Російської Федерації, які межують з Донбасом.

Голова Нацради з теле- і радіомовлення Юрій Артеменко підкреслив, що у співпраці з Міністерством інформаційної політики регулятор надав НСТУ дозвіл на тимчасове мовлення на частоті 873 кГц ще 12 січня. За його словами, цей проект є початком реалізації проекту щодо спрямованого мовлення на окуповані території Донецької і Луганської областей.

Заступник міністра інформаційної політики Дмитро Золотухін повідомив, що мовлення здійснюється з передавача NAUTEL XL-60, який було надано Міністерству інформаційної політики компанією BBG в якості технічної допомоги. На разі оператором комунікацій виступає Концерн РРТ.

Нагадаємо, у січні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надала дозвіл на мовлення з міста Часів Яр Донецької області на територію проведення АТО.

У лютому «Українське радіо» та кримськотатарська радіостанція Meydan Radiosi почали мовлення на територію незаконно анексованого Росією українського Криму з телерадіовежі в Чонгарі Херсонської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: