У САП прокоментували ситуацію з браслетом для Полякова

Читать на русском
В Антикорупційній прокуратурі відреагували на заяви депутата Максима Полякова щодо носіння е-браслета.

Всупереч рішенню Солом'янського районного суду міста Києва та виклику детективами Національного антикорупційного бюро, член фракції «Народного фронту» Максим Поляков не з'явився до Національної поліції для вдягання електронного браслета.

Про це «Слову і Ділу» повідомили в прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Одразу після проголошення та отримання копії ухвали прокурорами САП вжито заходів до з’ясування наявності електронного засобу контролю й детективами НАБУ викликано Максима Полякова на 22 липня до органів Нацполіції Черкаської області ... Однак з порушенням закону Поляков на виклик не з’явився, на зв'язок не виходив, а захисники останнього в телефонному режимі повідомили детективам НАБУ про те, що виконувати ухвалу в цій та інших частинах підозрюваний не буде, крім внесення застави та утримання від спілкування із визначеними ухвалою особами. Виконанню ухвала не підлягає, на думку сторони захисту, через її неконституційність», – заявили в САП.

На думку представників Антикорупційної прокуратури, своєю поведінкою та правовою позицією підозрюваний та його захист ставлять нардепа понад законом. У САП додали, що такі дії Полякова порушують принцип рівності громадян перед законом.

«Крім того, доводять наявність відвертого та небезпідставного побоювання Полякова нести відповідальність за свої вчинки, якими порушено кримінальний закон», – вважають правоохоронці.

У САП знову закликали Полякова та його адвокатів вийти на зв'язок із детективами НАБУ, а також прибути до Нацполіції для надягання на нього електронного браслета як запобіжного заходу, обраного судом.

Нагадаємо, в Нацполіції заявили, що Полякова викликали приміряти браслет, але він не з'явився.

Раніше нардеп Поляков заявляв, що правоохоронці не намагалися вдягнути на нього електронний браслет.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: