Польський уряд заявив про намір продовжувати судову реформу, незважаючи на вето президента

Читать на русском
Незважаючи на відмову президента Анджея Дуди підписувати ухвалені парламентом закони, уряд Польщі має намір продовжити реформування судової системи.

Незважаючи на відмову президента Анджея Дуди підписувати ухвалені парламентом закони, уряд Польщі має намір продовжити реформування судової системи.

Про це заявила польська прем’єрка Беата Шидло у зверненні до поляків, повідомляє TVN24, передає «Слово і Діло».

«У нас є стабільна більшість. Ми не піддамося тиску. Ми будемо проводити нашу програму. Сьогоднішнє вето президента сповільнило роботу з реформування, але ми не відступимо», – сказала вона.

Лех Валенса підтримав протести проти судової реформи в ПольщіУ суботу, 22 липня засновник профспілки Солідарність та перший президент посткомуністичної Польщі Лех Валенса виступив перед співгромадянами на мітингу в Гданську.

Водночас, як повідомляє Wyborcza, Дуда підписав один із трьох законів, ухвалених парламентом Польщі в рамках суперечливої судової реформи, ініційованої урядом. Цю інформацію підтвердили в канцелярії глави держави.

Дуда підписав закон про суди загальної юрисдикції. Документ передбачає надання міністру юстиції, який одночасно обіймає посаду генерального прокурора, більше повноважень та впливу на суди загальної юрисдикції.

Шидло також розкритикувала противників реформи, заявивши, що такі люди підтримують несправедливу систему.

«Вето президента грає на руку тим, хто бореться за збереження несправедливої системи, системи великих і малих зловживань та гноблення багатьох чесних громадян», – сказала вона.

Шидло наполягає, що реформа судів необхідна, тому що «сьогодні вони діють погано».

«Поляки просять мене втрутитися, тому що вони безпорадні й не можуть кинути виклик корпорації суддів», – зазначила вона.

Нагадаємо, 24 липня президент Польщі Анджей Дуда наклав вето на два з трьох законів про скандальну судову реформу.

Напередодні Шидло також заявила, що продовжить судову реформу, незважаючи на протести опозиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: