Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-заступника міністра промислової політики та його синів

Читать на русском
У ГПУ повідомили, що суд дозволив проводити заочне розслідування щодо екс-голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Кучера та двох його синів.

Генеральна прокуратура отримала судові дозволи на проведення заочного розслідування щодо екс-заступника міністра промислової політики та його синів .

Про це повідомили в прес-службі Генеральної прокуратури України, передає «Слово і Діло».

«Слідчими Генеральної прокуратури України використані отримані судові дозволи на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування щодо колишнього заступника міністра промислової політики-голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтина Кучера та двох його синів. Вони підозрюються в заволодінні в 2010 році шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою державними коштами в особливо великих розмірах у сумі 1,5 мільйона доларів», – йдеться в повідомленні.

Разом із тим через невстановлене місце перебування всіх трьох підозрюваних ще в 2013 році оголосили в розшук.

Як повідомили в ГПУ, 22 червня слідчим суддею Печерського районного суду Києва надано такий дозвіл на здійснення процедури спеціального (заочного) досудового розслідування щодо колишнього заступника міністра промислової політики України та одного з його синів, а 20 липня – щодо ще одного підозрюваного, другого сина, який перебуває в міжнародному розшуку Інтерполу.

У ГПУ нагадали, що кримінальна справа проти колишнього заступника міністра промислової політики-голови Агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтина Кучера за підозрою в зловживанні службовим становищем була порушена в квітні 2012 року.

Нагадаємо, раніше затримали низку посадових осіб Збройних сил України та ДП «Львівський бронетанковий завод» за підозрою в привласненні й розтраті майна, а також зловживанні службовим становищем.

Вже за кілька днів директор Львівського бронетанкового заводу й продовжує працювати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: