Карта АТО: ситуація на сході України на 25 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 25 липня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Напрямки

Луганський напрямок. Саме тут вчора сталася найбільша кількість ворожих обстрілів. У Кряківці противник застосовував міномет. Біля Трьохізбенки сталося коротке бойове зіткнення. Група ворожих розвідників намагалася наблизити до українських позицій, проте була вчасно виявлена. Вже через 10 хвилин, не витримавши щільного вогню з нашого боку, противник відступив.

На інших ділянках фронту у Станично-Луганському, Новоайдарському та Попаснянському районах противник активно вів вогонь з легкого озброєння, здебільшого ввечері. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 14 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок. Як і в минулі дні, основні бойові дії розгорнулися в Авдіївці та на позиції «Шахта Бутівка». Противник тричі застосовував міномети, випустивши при цьому 15 мін. Вогонь вівся з боку Ясинуватої та Спартака. Українські війська активно вели вогонь у відповідь. Також ввечері відбулася одна 30-хвилинна перестрілка на Світлодарській дузі. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок. Противник дещо активізувався по всьому фронту. Окупанти по одному разу застосовували БМП та міномети, в решті випадків обмежившись легким озброєнням. Бойові дії почалися після 15 години й тривали до пізнього вечора. Найбільш неспокійно вчора було в Красногорівці, Богданівці та Широкиному. Наші війська неодноразово відкривали вогонь у відповідь – зі стрілецької зброї, гранатометів різних систем, озброєння, встановленого на бронетехніці. Всього вчора на Маріупольському напрямку противник організував 8 обстрілів.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 3 військовослужбовців дістали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: