Порошенко вказав на важливість введення миротворців ООН на переговорах у Нормандському форматі

Читать на русском
Президент Петро Порошенко поговорив телефоном з учасниками Нормандського формату, розповів про найкривавіші дні й підкреслив важливість введення міжнародних миротворців ООН на Донбас.
фото: прес-служба президента

Президент Петро Порошенко поговорив телефоном з учасниками Нормандського формату, розповів про найкривавіші дні й підкреслив важливість введення міжнародних миротворців ООН на Донбас.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову в Нормандському форматі з президентом Франції Еммануелем Макроном, федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним», – йдеться в повідомленні.

Під час розмови сторони заслухали доповідь керівника СММ ОБСЄ в Україні Ертурула Апакана та його заступника Александра Хуга.

Порошенко назвав останні кілька днів найбільш кровопролитними в 2017 році й закликав РФ негайно припинити агресивні дії та поставки зброї на окуповані території.

Крім того, президент наголосив на важливості введення миротворців ООН на Донбас.

Також Порошенко підкреслив, що Росія блокує звільнення заручників, у тому числі й тих, хто незаконно утримується на території РФ, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка.

Своєю чергою, Макрон і Меркель наголосили на неприпустимості заяв ватажків так званої «ДНР» про створення «Малоросії».

Бесіда тривала дві години, були досягнуті домовленості узгодити остаточні кроки з безпеки й продовжити роботу над дорожньою картою імплементації Мінських угод. Для цього в другій половині серпня відбудеться зустріч зовнішньополітичних радників глав держав Нормандського формату.

Нагадаємо, 23 липня Порошенко анонсував, що під час переговорів у Нормандському форматі вимагатиме від Росії негайного припинення вогню на Донбасі та посилення санкцій проти РФ у разі її відмови.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: