Рейтинг Макрона знизився майже до 50%

Читать на русском
Рейтинг президента Франції Еммануля Макрона у липні склав 54 відсотки і за місяц він знизився на десять пунктів.

Рейтинг президента Франції Еммануеля Макрона в липні склав 54%. За місяць він знизився на десять пунктів.

Про це повідомляє видання Journal du Dimanche з посиланням на результати опитування IFOP, передає «Слово і Діло».

Три місяці тому, одразу після обрання Макрона на пост глави держави, його рейтинг підтримки становив 62%. У червні дії лідера держави схвалювали 64% опитаних французів.

Стало відомо, про що домовилися Меркель, Макрон і Путін на саміті G20В ході саміту «Великої двадцятки» лідери країн Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію на Донбасі.

Наразі рейтинг політика наближається до позначки у 50%, що не є критичним результатом, однак подібне падіння в останній раз спостерігалося у 1995 році, коли при владі був Жак Ширак.

«Певною мірою задоволені діями Макрона на посаді президента країни 47% опитаних (у червні - 54%), ще 7% «дуже задоволені» ними (в червні - 10%).

При цьому кількість тих, хто незадоволений Макроном, збільшилася до 43% (у червні - 35%), а «дуже незадоволених» - до 15% (у червні - 12%).

Рейтинг прем'єр-міністра Франції Едуарда Філіпа знизився на вісім пунктів - з 64% в червні до 56% у липні.

Нагадаємо, новий французький уряд планує скоротити витрати на оборону у 2017 році на 850 млн євро, щоб привести дефіцит країни до рівня, дозволеного в ЄС. Це рішення Макрона викликало різку критику з боку деяких французьких воєначальників, зокрема, покинув пост глави Генерального штабу Збройних сил Франції П'єра де Вільє. Минулого тижня він попередив, що готовий піти у відставку, якщо в 2018 році французька армія знову не отримає достатнього фінансування.

Пізніше французькі ЗМІ повідомили про те, що Макрон вибрав на посаду нового начальника Генштабу генерала Франсуа Леконтера.

Раніше президента Франції звинуватили в расизмі через заяви про народжуваність в Африці.   Нагадаємо, що Макрон має намір скоротити парламент Франції на третину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: