Макрон планує скоротити парламент Франції на третину

Читать на русском
Президент Франції Емманюель Макрон планує на третину скоротити число депутатів французького парламенту і обмежити кількість термінів їх обрання.

Президент Франції Емманюель Макрон планує на третину скоротити число депутатів французького парламенту і обмежити кількість термінів їх обрання.

Про це він оголосив у понеділок, 3 липня, виступаючи в Версалі перед парламентарями обох палат, повідомляє «Слово і Діло».   На думку Макрона, це позитивно позначиться «на загальній якості парламентської роботи». Крім того, президент Франції має намір провести реформу виборчого права. Зараз в країні застосовується мажоритарна система, а Макрон виступає за додавання елементів пропорційної системи. На його думку, це надасть невеликим партіям більше шансів на виборах і забезпечить «більш справедливе представництво всіх течій» в парламенті.

Франція не визнає анексії Криму та підтримує Мінськ – МакронФранція налаштована відновити переговорний процес в «нормандському форматі», крім того підтримує роботу контактної групи в Мінську.

Для проведення цієї реформи знадобиться схвалення парламенту. Макрон пообіцяв провести загальнонаціональний референдум, якщо йому не вдасться заручитися підтримкою депутатів.

В даний момент у верхній палаті, Сенаті Франції, засідають 348 парламентарів, в нижній, Національній асамблеї, - 577 депутатів.

Макрон пообіцяв скасувати режим надзвичайного стану в країні вже цієї осені. «Скасувавши восени НС, я відновлю свободи французького народу, тому що ці свободи - передумова існування сильної демократії», - зазначив президент Франції.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп відвідає Париж в День взяття Бастилії.

Нагадаємо, поліція Франції запобігла замаху на Макрона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: