«Наглядач» із США: відомі подробиці візиту Курта Волкера в Україну

Читать на русском
Спецпредставник США по Україні має намір здійснити візит до Києва для обговорення і врегулювання конфлікту на Донбасі.

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер має намір здійснити ще один візит в Україну до кінця липня.

Про це повідомляють у Держдепартаменті США, передає «Слово і Діло».

«24 липня він прибуде до Києва, щоб зустрітися з українськими чиновниками, для обговорення шляхів відновлення суверенітету і територіальної цілісності України», - йдеться в повідомленні.

«Домовилися, що в найближчі дні Волкер приїде знову в Україну. Звичайно, буде залежати від його графіка, тому що він хоче інтенсивно увійти в процес не тільки консультацій з українською стороною, а й, зокрема, з нашими партнерами по «нормандському формату», - повідомляють в АП України.

Відомо, що Волкер має намір взяти участь в обговоренні між Францією і Німеччиною «Мінського процесу» і «Нормандського формату».

«Наглядач» із команди Трампа в Києві: чи допоможе Курт Волкер досягти миру на ДонбасіПолітичний експерт оцінив призначення Курта Волкера спецпредставником США щодо України й розповів, як це вплине на врегулювання конфлікту на Донбасі.

26 липня Волкер прибуде до Відня для зустрічей з представниками ОБСЄ для обговорення зусиль моніторингової місії на сході України. Після Австрії в Лондоні він проконсультується з британськими чиновниками щодо просування українського питання.

В експертному колі вважають, що завдання Волкера - надати потужну динаміку мінському процесу, який сьогодні на затяжний паузі.

Президент України Петро Порошенко позитивно оцінив призначення Курта Волкера.

Відзначимо, за словами самого Волкера, «кращий спосіб протистояти нападам і російській пропаганді - посилення України».

Додамо, що дипломат має репутацію «яструба», закликав команду Трампа протидіяти РФ, а до свого призначення був виконавчим директором Інституту міжнародного лідерства сенатора Джона Маккейна.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: