Субота стала «днем спокою» в зоні АТО

Читать на русском
Суботу, 22 липня, на Донбасі в штабі АТО назвали днем спокою: зафіксовані лише три обстріли.
Фото з відкритих джерел

Станом на 18:00 суботи, 22 липня, уздовж лінії розмежування на Донбасі було переважно спокійно.

Зафіксовані всього 3 обстріли позицій українських військових, що в порівнянні з попередніми днями, коли бойовики нарощували вогневий тиск, можна назвати «днем спокою», пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-центру штабу АТО.

«День спокою. Саме так можна охарактеризувати 22 липня в зоні проведення АТО. У попередні дні бойовики нарощували вогневі провокації й за добу в середньому фіксувалося до 30 випадків порушення перемир'я. Сьогодні ж у світлий час доби вздовж лінії розмежування було тихо», – йдеться в повідомленні.

Два обстріли – в районі Кримського й Широкиного – були неприцільними. Третім обстрілом була гранатометна атака на околиці селища Донець.

Кількість жертв на Донбасі зросла вдвічі в порівнянні з минулим роком – ОБСЄВ ОБСЄ підрахували втрати мирного населення Донбасу. За даними спостерігачів, кількість жертв збільшилася на 50% в порівнянні з минулим роком.

«Відносне затишшя в зоні АТО, перш за все, пов'язане з адекватними та асиметричними діями українських воїнів на попередні вогневі провокації. За минулі дні ворог зрозумів – сили АТО не тільки тримають міцну оборону, а й здатні змусити противника дорого заплатити за порушення миру», – відзначають у штабі АТО.

Нагадаємо, на цьому тижні українські військові зазнали великих втрат: 19 і 20 липня в Донецькій області загинули 9 наших захисників.

Тим часом у СБУ затриманому раніше на Донбасі російському військовому Віктору Агеєву інкримінують тероризм.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: