Кількість жертв на Донбасі зросла вдвічі в порівнянні з минулим роком – ОБСЄ

Читать на русском
В ОБСЄ підрахували втрати мирного населення Донбасу. За даними спостерігачів, кількість жертв збільшилася на 50% в порівнянні з минулим роком.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг під час прес-конференції в Донецьку повідомив, що з початку 2017 року 59 осіб було вбито і понад 260 поранені, що на 50% більше аналогічного періоду 2016 року.

Про це повідомляє Укрінформ, передає «Слово і Діло».

«За період цього року по сьогоднішній день нами було зафіксовано і підтверджено понад 320 випадків жертв серед мирного населення. У порівнянні з таким же періодом минулого року спостерігається 50-відсоткове збільшення», - заявив Хуг.

Представник ОБСЄ уточнив, що 59 осіб було вбито та понад 260 поранено.

Донбас повернеться до складу України мінімум через 40-50 роківЕксперт із питань державної безпеки пояснив, наскільки об’єктивною можна вважати заяву про повернення Донбасу після розпаду РФ, як держави.
  «При цьому тільки в районі Донецька за останні два тижні були підтверджені 10 випадків жертв серед цивільного населення, один з яких стався вчора в Ясинуватому», - зазначив він.   В ООН повідомляють, що з початку конфлікту на Донбасі (з 14 квітня 2014 по 14 травня 2017 року) загинули більше двох тисяч мирних жителів.

Президент України заявив, що за час російської агресії на Донбасі загинули 11 тисяч українців.

Додамо, за минулу добу сепаратисти 11 разів відкривали вогонь по українських позиціях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: