Siemens перериває поставки енергоустаткування до РФ після скандалу з турбінами в Криму

Читать на русском
Після скандалу з постачанням турбін на територію окупованого РФ Криму концерн Siemens заявив про перегляд договорів про постачання енергетичного обладнання в Росію й відмову від своєї частки в спільному підприємстві Інтеравтоматика.
Турбіни під синіми тентами в порту Феодосії, 11 липняфото: Reuters

Після скандалу з постачанням турбін на територію окупованого РФ Криму концерн Siemens заявив про перегляд договорів про постачання енергетичного обладнання в Росію й відмову від своєї частки в спільному підприємстві «Інтеравтоматика».

Про це йдеться в заяві компанії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

У Siemens заявили, що поки не виявили жодних порушень експортних обмежень, однак володіють надійними даними, що чотири турбіни Siemens потрапили на територію Криму.

«Це безсоромне порушення договору із Siemens про постачання, довіри та регуляторних актів ЄС», – підкреслили в компанії.

Також у німецькому концерні відзначили, що повністю відмовляться від своєї міноритарної частки в спільній компанії «Інтеравтоматика», яка була пов'язана зі встановленням та обслуговуванням турбін.

При цьому в Siemens запропонували РФ викупити назад чотири турбіни та анулювати контракт на їх поставку.

Крім того, компанія розірвала ліцензійні договори на поставку обладнання до РФ із замішаними в скандалі компаніями й перегляне інші угоди щодо можливих поставок у Росію.

Нагадаємо, 20 липня гендиректора російської компанії «Силові машини» Романа Філіппова звільнили через скандал із поставками турбін Siemens до окупованого Криму.

12 липня з'явилися подробиці позову Siemens до російського «Технопромекспорту».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: