Названий підрядник зі встановлення турбін Siemens в окупованому Криму

Читать на русском
Для встановлення турбін на електростанції в окупованому Росією Криму найняли російську компанію «Интеравтоматика», 45,7 відсотків акцій якої належать Siemens.
фото: Reuters

Для встановлення турбін на електростанції в окупованому Росією Криму найняли російську компанію «Интеравтоматика», 45,7% акцій якої належать Siemens.

Таку інформацію з посиланням на три джерела оприлюднило агентство Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

За даними на сайті «Інтеравтоматика», компанія надає клієнтам системи, «засновані на використанні технологій, вироблених Siemens або за ліцензією Siemens».

Представник Siemens у відповідь на питання про участь «Інтеравтоматика» в проекті в Криму заявив, що компанія «не надаватиме послуг зі встановлення та обслуговування».

«Ми розслідуємо участь «Интеравтоматика» в запуску газових турбін і будь-яких інших послуг, і, якщо це буде доведено, ми зробимо всі необхідні і можливі кроки, щоб якомога швидше припинити будь-яку діяльність», – відзначили в німецькій компанії.

У свою чергу в російській компанії «Технопромекспорт», яка займається будівництвом двох електростанцій в Криму відмовилися коментувати ситуацію. У «Інтеравтоматика» теж не відповіли на питання агентства.

Нагадаємо, компанія Siemens створила групу для розслідування інформації про постачання турбін до окупованого РФ Крим і обіцяє не допустити їх використання, якщо був перепродаж нещодавно купленого енергообладнання.

6 липня о німецькому концерні заявили про те, що інформація про поставку їх турбін в окупований Крим в обхід санкцій нібито не відповідає дійсності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: