В ЄС закликали пришвидшити перевірку е-декларацій чиновників

Читать на русском
Мінгареллі вважає, що процес перевірки електронних декларацій доходів і активів політиків та чиновників має відбуватися значно швидше.

Процес перевірки електронних декларацій доходів та активів політиків і чиновників має відбуватися значно швидше.

Про це заявив очільник представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Цей процес має здійснюватися значно швидше: десятки, та й навіть тисячі декларацій щомісяця. НАЗК має знайти швидке рішення: автоматизувати процес верифікації електронних декларацій і мати доступ до державних реєстрів, щоб мати можливість перевіряти інформацію, надіслану чиновниками», – заявив Мінгареллі.

Він також зазначив, що в перспективі НАЗК стане вкрай ефективним засобом боротьби проти корупції.

Працівниця главку ДФС у Львівській області отримала від батька в подарунок 700 тисяч гривеньКерівник відділу адміністрування ПДВ главку ДФС у Львівській області отримала від батька щедрий грошовий подарунок.

«Україна багато досягла в сфері боротьби з корупцією. Зараз саме час прискорити ці зусилля», – уточнив посол.

Крім того, відповідаючи на запитання про актуальні дебати щодо створення антикорупційного суду або палати, дипломат додав, що Україна потребує негайного створення незалежного органу, який би відповідав за боротьбу з корупцією.

«Бюджетна та функціональна незалежність цього інституту має бути гарантована. Необхідно, щоб цей орган отримав необхідні повноваження й ресурси для боротьби з корупцією, а процес відбору спеціалізованих антикорупційних суддів був відкритим і прозорим», – сказав Мінгареллі.

Дипломат вважає, що українцям варто подумати про залучення міжнародних партнерів до процесу створення та забезпечення належної роботи такого антикорупційного органу.

Нагадаємо, напередодні НАЗК почало повну перевірку електронної декларації за 2015 і 2016 роки голови фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Також НАБУ повідомило про підозру в незаконному збагаченні екс-голові одного із судів Луганської області.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: