НАБУ повідомило про підозру в незаконному збагаченні екс-голові одного із судів Луганської області

Читать на русском
Співробітники антикорупційних органів повідомили про підозру в незаконному збагаченні судді з Луганської області у відставці.

Детективи Національного антикорупційного бюро спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації колишньому голові Краснолуцького міського суду Луганської області Євгену Самойленку.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі САП.

«За дорученням заступника генерального прокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 19 липня детективами Національного антикорупційного бюро України вручено повідомлення про підозру колишньому голові Краснолуцького міського суду Луганської області, який на теперішній час є суддею у відставці, в незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації», – зазначили в прокуратурі.

За версію слідства, перебуваючи на посаді голови Краснолуцького міськсуду та в подальшому будучи прикріпленим до Рубіжанського міськсуду Луганської області придбав активи, вартість яких значно перевищує його законні доходи на загальну суму понад 10 млн грн (дві квартири в центрі міста Харкова, два машиномісця та готівкові кошти в еквіваленті понад 3 млн грн).

«Крім того, будучи суб’єктом декларування, подав завідомо недостовірні відомості в деклараціях особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачені законом України «Про запобігання корупції», за 2015 та 2016 рік, не відобразивши майно, що перебувало в його користуванні та право власності на яке зареєстроване на його цивільну дружину (з якою в 2011 році здійснено фіктивне розірвання офіційного шлюбу) на загальну суму понад 15 мільйонів гривень. Серед незадекларованих об'єктів декілька квартир, будинок, 8 земельних ділянок у АР Крим, нежитлові об'єкти нерухомості, автомобілі Nissan Pathfinder, BMW X5 та BMW X6», – додали в САП.

Нагадаємо, НАБУ попросило суд відсторонити директора Львівського бронетанкового заводу.

Раніше голова Окружного адмінсуду Києва прийшов до НАБУ в справі про незаконне збагачення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: