За Чмиря посада в ОДА коштувала $50 тис. на місяць – прокуратура

Читать на русском

Екс-губернатора Сумської області Юрія Чмиря підозрюють у тому, що він щомісяця отримував від однієї з посадових осіб ОДА хабар у сумі 50 тис. доларів.

«Минулого року колишній голова Сумської обласної державної адміністрації неодноразово змушував одну з посадових осіб сплачувати йому 50 тисяч доларів США. Таку суму екс-губернатор вимагав щомісяця за надання можливості працювати на займаній посаді», - зазначається в повідомленні прес-служби Сумської облпрокуратури, передає «Слово і діло».

Прізвище губернатора в повідомленні прокуратури не називається, проте впродовж усього минулого року саме Чмир займав цю посаду, лише в грудні 2013-го перейшовши на роботу в Адміністрацію Президента. 

У цій справі триває досудове слідство, дії Чмиря кваліфікували як замах на одержання неправомірної вигоди, вчинений службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Скільки обіцянок Чмиря були виконані, а скільки провалені, можна дізнатися тут.

Варто зазначити, що Чмир запам'ятався своїми «футбольними» обіцянками - у екс-губернатора налічується 11 заяв щодо розвитку спорту №1.

Нагадаємо, в.о. генпрокурора Олег Махніцький пообіцяв ініціювати проведення широкомасштабних перевірок щодо дотримання вимог антикорупційного законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: