ГПУ підозрює екс-заступника глави АП в причетності до силового розгону Євромайдану

Читать на русском
У Генеральній прокуратурі України назвали ім'я ще одного підозрюваного в справі силового розгону під час Революції Гідності.
Юрій Чмирь

Генеральна прокуратура підозрює колишнього заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича Юрія Чмиря в причетності до організації силового розгону активістів Євромайдану в 2014 році.

Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду Києва від 31 січня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Зазначено, що департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури попросив суд у своєму клопотанні надати доступ слідчим до інформації про телефонні розмови екс-заступника глави Адміністрації.

«У цьому кримінальному провадженні, зокрема, досліджуються обставини організації та проведення 18 та 19 лютого 2014 року антитерористичної операції в центральній частині Києва силами особового складу СБУ та МВС України. Досудовим розслідуванням встановлено, що в організації силового розгону правоохоронними органами учасників акцій у місті Києві 18 та 19 лютого 2014 року брав участь колишній заступник глави Адміністрації президента України з гуманітарних питань», – йдеться в судовому рішенні.

Суд задовольнив клопотання й надав Генпрокуратурі інформацію про телефонні переговори зазначеної особи в період з 20 листопада 2013 року до 22 лютого 2014 року.

Нагадаємо, раніше в ГПУ повідомили про підозру 351 людині в справі Майдану. Також прокуратура знайшла ще одного підозрюваного у фінансуванні «тітушок».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: