Загострення в АТО: бойовики 20 разів відкривали вогонь, четверо бійців ЗСУ загинули, семеро поранені

Читать на русском
Сьогоднішній день в зоні АТО відзначився активізацією провокацій з боку незаконних збройних формувань фактично уздовж всієї лінії розмежування.

З початку доби бойовики 20 раз порушили перемир'я: 4 військових загинули, 7 отримали поранення.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

У штабі зазначили, що сьогоднішній день в зоні АТО відзначився активізацією провокацій з боку незаконних збройних формувань фактично уздовж всієї лінії розмежування. Всупереч усім домовленостям, бойовики не тільки застосовували заборонене озброєння, але і намагалися прорвати оборону сил АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 20 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 20 липня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Так, найбільш гаряче було на маріупольському напрямку. Починаючи з першої години ночі і майже до 8 ранку бандформування з боку Старомихайлівці вели вогонь по нашим опорним пунктам поблизу Красногорівки з артилерії калібру 122 міліметра, мінометів калібру 120 і 82 міліметри, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Близько 4 ранку противник, посиливши вогневий тиск, випустив по позиціях сил АТО з переносної реактивної пускової установки «Град-П» 10 снарядів і застосував танк. В цей же час, під вогневим прикриттям, близько 20 бойовиків наблизилися до наших позицій. Зав'язався бій, в ході якого бійці АТО застосували гранатомети і стрілецьку зброю та вмілими діями змусили злочинців відступити. На жаль, під час цього бойового зіткнення, троє наших військових загинули, семеро отримали поранення, а один боєць потрапив в полон бойовиків.

Цієї ночі бандити з танка били і по домівках мирних жителів Красногорівки.

«На донецькому напрямку, близько 1 ночі, в результаті обстрілу ворожим снайпером нашого опорного пункту поблизу Новгородського, загинув український військовий. Крім того, бандити з гранатометів і стрілецької зброї вели вогонь по околицях Авдіївки, шахті «Бутівка», а з мінометів різних калібрів били по Невельському і Новгородському», - відзначили в штабі.

На луганському напрямку з півночі під вогонь ворожих гранатометів і стрілецької зброї потрапили наші позиції в Трехьохізбенці, Новоолександрівці, Новозванівці і Дінці. А о 15 годині ворог двічі бив з мінометів калібру 82 міліметри по Кримському.

Збройні Сили України 9 разів відкривали вогонь у відповідь, використовуючи, в основному, стрілецьку зброю і гранатомети.

Нагадаємо, 20 липня близько 4 ранку бойовики спробували атакувати українські позиції під Красногорівкою. В результаті масованого обстрілу противника з мінометів, артилерії, танків і «Градів» загинули четверо українських бійців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: