В Україні презентували першу систему уповільнення авторуху на дорогах

Читать на русском
На об'єкті було встановлено сонячні батареї, завдяки яким територія підсвічується вночі, а покажчики помітні з відстані кілька сотень метрів.

У місті Лохвиця Полтавської області презентували першу в Україні систему Traffic calming measures («уповільнення трафіку дорожнього руху»).

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-центру Державного агентства автомобільних доріг.

На об'єкті було встановлено сонячні батареї, завдяки яким територія підсвічується вночі, а покажчики помітні з відстані кілька сотень метрів. Дорожні знаки та інші елементи обладнані антивандальним покриттям. Щоб водії краще орієнтувалися в темряві, в дорожню розмітку вбудовані світловідбиваючі елементи «котяче око».

За словами керівника служби автомобільних доріг в Полтавській області Володимира Трояновського, щодня через місто проїжджає понад 6 тисяч транзитних і 3 тисячі місцевих автомобілів. Нова система штучного обмеження швидкості буде змушувати водіїв пригальмовувати на в'їзді в населені пункти і зберігати швидкість не більше ніж 60 км/год.

«Важливим є те, що програму підвищення безпеки на дорогах почали втілювати з районних центрів. Вона включає цілий комплекс заходів, спрямованих на збереження життя людей», - зазначив керівник Державного агентства автомобільних доріг України Славомир Новак.

Протягом трьох років «Укравтодор» планує оновити технічні стандарти проектування і будівництва доріг, автоматизувати контроль за швидкістю транспортних засобів, облаштувати 1000 наземних пішохідних переходів з острівцями безпеки, освітленням, дорожніми знаками і розміткою, побудувати об'їзні дороги біля населених пунктів.

Нещодавно стало відомо, що «Укравтодор» планує знизити швидкість дорожнього руху.

Нагадаємо, «Укравтодор» назвав вартість будівництва автобану Україна-ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: