Гройсман розповів, скільки Україна витрачає на обслуговування зовнішнього боргу

Читать на русском
Україна витрачає 4 відсотки ВВП на обслуговування зовнішнього боргу, що в грошовому еквіваленті становить понад 100 мільярдів гривень щорічно.

Україна витрачає 4% ВВП на обслуговування зовнішнього боргу, що в грошовому еквіваленті становить понад 100 мільярдів гривень щорічно.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на форумі з децентралізації в Тернопільській області, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

«Ми 4% ВВП витрачаємо на те, щоб обслуговувати зовнішні борги, це понад 100 мільярдів щорічно», – сказав Гройсман.

Напозичались. Пораховано, як зростає державний борг УкраїниСтаном на травень 2017 року сукупний державний борг України перевалив за 74 мільярди доларів. «Слово і Діло» вирішило простежити, як ми до такого дожилися і скільки на сьогодні винен зовнішнім та внутрішнім кредиторам рядовий українець.

За словами прем'єра, близько 5,5 млрд дол. Україна щорічно витрачає з бюджету на покриття дефіциту Пенсійного фонду, 5% ВВП – на безпеку та оборону.

«Реформи нам потрібні як повітря. Всі, хто говорить, що вони не потрібні, що потрібно все й усім виплатити сьогодні, – я теж це підтримую. Але ті, хто говорить, вони ж розуміють, що в бюджеті грошей немає, і як це зробити, вони теж не знають. Ми цю нісенітницю іноді сприймаємо за чисту монету», – зазначив Гройсман.

Нагадаємо, до 2019 року Україна має виплатити за зовнішніми зобов'язаннями $11 млрд.

Також зазначимо, що сукупний державний борг України в травні зріс на 0,17%, або на 0,13 млрд – до 74,68 млрд доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: