В ОБСЄ озвучили дату переговорів у Нормандському форматі

Читать на русском
Телефонна розмова лідерів країн нормандської четвірки (Україна, Німеччини, Франція та Росія) запланована на наступний понеділок, 24 липня.

Телефонна розмова лідерів країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччини, Франція та Росія) запланована на наступний понеділок, 24 липня.

Про це повідомив спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з питань України Мартін Сайдік, пише «Слово і Діло».

«Відбулася дискусія про розведення сил і засобів в станиці Луганській. У зв'язку з цим я сподіваюся на позитивне рішення з цього питання напередодні телеконференції глав країн «нормандської четвірки 24 липня», - заявив він

Нагадаємо, що 19 липня в Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактній групи по Україні. Українська сторона заявила, що заяви ватажка бойовиків «ДНР» Олександра Захарченка про «Малоросію» не відповідають основам Мінського процесу і не сприяють врегулюванню ситуації на Донбасі.

Раніше Клімкін розповів, коли відбудуться переговори «нормандської четвірки».

Нагадаємо, 8 липня, після завершення саміту G20 у Гамбурзі канцлер ФРН Ангела Меркель повідомила про телефонну розмову в Нормандському форматі.

Згодом президент Порошенко заявив, що розмова «нормандської четвірки» може відбутися в липні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: