Порошенко: «нормандська четвірка» проведе переговори

Читать на русском
Телефонна розмова лідерів нормандської четвірки (Німеччина, Франція, Україна та Росія) на рівні глав держав може відбутися в липні.

Телефонна розмова лідерів «нормандської четвірки» (Німеччина, Франція, Україна та Росія) на рівні глав держав може відбутися в липні.

Про це заявив президент України Петро Порошенко на спільному брифінгу з державним секретарем США Рексом Тіллерсона в Києві в неділю, 9 липня, передає «Слово і Діло».

«Після зустрічі і телефонних переговорів моїх у Берліні, Парижі, зустрічах в Гамбурзі досягнута домовленість, що, швидше за все в липні відбудеться телефонна розмова в «нормандському форматі» на рівні лідерів. І ми не виключаємо, що за підсумками ... нам вдасться організувати саміт. Ще не визначено, де саме він буде проходити, але ми налаштовані на рішучу, прискорену, конкретну, практичну розмова, як в телефонному форматі, так і під час саміту вже цього літа», - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що Україна не зацікавлена ​​відкладати подібні переговори, оскільки «кожен день платить дуже велику ціну у вигляді поранених і загиблих українських героїв і цивільних».

Нагадаємо, Порошенко назвав візит Тіллерсона потужним сигналом підтримки України.

Як повідомлялося, 9 липня під час візиту Тіллерсона до Києва Порошенко провів закриті переговори з держсекретарем США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: