Під Мар'їнкою від кулі снайпера загинув військовий

Читать на русском
З початку доби бойовики 7 раз обстріляли позиції українських військ в зоні АТО, під Мар'їнкою військовий загинув від кулі снайпера.

З початку доби бойовики 7 раз обстріляли позиції українських військ в зоні АТО, під Мар'їнкою військовий загинув від кулі снайпера.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку штабу АТО в Facebook.

«Упродовж сьогоднішнього дня, противник дещо зменшив кількість вогневих провокацій, які активізувались наприкінці минулої доби. Загалом з початку доби банд формування 7 разів порушили перемир’ря. Сили АТО 4 рази відкривали вогонь у відповідь» – розповіли в штабі.

Найбільше обстрілів було зафіксовано на Маріупольському напрямку. У 12 і 14 годин наші позиції біля Павлополя бойовики обстріляли зі стрілецької зброї і гранатомета. Близько полудня, по Мар'їнці працював ворожий снайпер. В результаті обстрілу отримав смертельне кульове поранення військовослужбовець сил АТО. Також ворожий снайпер вів вогонь по Новотроїцькому, а о 15.10 злочинці обстріляли цей же селище з озброєння БМП.

Карта АТО: ситуація на сході України на 19 липняСитуація на сході країни станом на 00:00 19 липня 2017 за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку вночі бойовики били з міномета калібру 82 міліметра і великокаліберних кулеметів по українським захисникам під Авдіївкою. А по шахті Бутівка вели вогонь з гранатометів і стрілецької зброї.

У штабі АТО зазначили, що бойовики знижують кількість обстрілів вдень, коли активно працюють спостерігачі.

«Аналізуючи ситуацію уздовж лінії розмежування за попередні дні, можна зробити висновки, що в світлий час доби, коли активно працюють спостерігачі, бойовики зменшують кількість обстрілів. Вночі, ворог активізує провокаційний вогонь і явно намагається втягнути сили АТО в збройне протистояння», – підкреслили в штабі.

Нагадаємо, за 18 липня бойовики 23 рази обстріляли позиції українських військ. Двоє військових загинули, четверо отримали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: