Омелян: Кібератака на Україну була тестовою

Читать на русском
Кібератака була тестовою, щоб виявити слабкі місця цифрової інфраструктури українських компаній.

Кібератака була тестовою, щоб виявити слабкі місця цифрової інфраструктури українських компаній.

Таку позицію висловив глава профільного міністерства Володимир Омелян в ефірі «телеканалу 112», пише «Слово і Діло».

«Те, що нам вдалося встановити, то це точно не йшлося про гроші, коли ми говоримо про кібератаку. Працювала група мінімум 10-20 висококласних фахівців. Працювали вони протягом 3-4 місяців мінімум. Це означає, що це була добре спланована операція. Оскільки не було фінансової мотивації, і це не був гурток любителів-аматорів, тобто ми можемо чітко говорити, що це російський сценарій. Це був тестовий сценарій. Була мета просто промацати слабкі місця цифровий інфраструктури українських компаній - як приватних, так і державних», - сказав Омелян.

Кібератака: яких наслідків очікуватиЖурналіст Максим Кречетов розповів про можливі наслідки кібератаки, яка сталася напередодні Дня Конституції.

Міністр зазначив, що переконаний в тому, що це була російська операція, і вона є елементом агресії проти України.

Нагадаємо, глобальна хакерська атака вірусу-здирника 27 червня вразила IT-системи компаній України і низки інших країн, переважно торкнувшись України. Атаки зазнали комп'ютери нафтових, банківських, енергетичних, телекомунікаційних, фармацевтичних компаній, сайти держорганів. 1 липня СБУ заявила, що встановила причетність спецслужб Росії до атаки вірусу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: