Синютка припустив, як львівське сміття дісталося Київщини

Читать на русском
Голова Львівської облдержадміністарції Олег Синютка вважає, що львівське сміття на Київщині незаконно вивантажили для дискредитації Львова.

Голова Львівської облдержадміністарції Олег Синютка заявив, що львівське сміття на Київщині незаконно вивантажили для дискредитації Львова.

Про це він сказав у ефірі телеканалу «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Насправді я вбачаю, що це спроба на сто відсотків дискредитувати. Тому що ми, по-перше, почистили місто. І, по-друге, надлагодили систему вивезення. І нам найменше потрібно, щоб де-небудь львівське сміття валялося на території України й надалі тривала дискредитація міста Львова», – сказав голова ЛОДА.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв побудувати експериментальний завод з переробки сміттяСказано 10 липня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Синютка також зазначив, що за час, коли функції вивезення сміття зі Львова взяла на себе ЛОДА, був зафіксований один факт незаконного вивантаження львівського сміття в Черкасах.

«І я хотів би подякувати правоохоронним органам, тому що з’ясувалося, що це приватна компанія зі Львова найняла автомобіль, щоб вивезти сміття зі своєї території», – сказав керівник адміністрації.

Синютка переконаний, що в ситуації з вивантаженням львівського сміття в Київській області також знайдуть компанію, яка це зробила.

«Тому що з 3 липня повністю все сміття, яке вивозиться з території Львова, проходить через ваги, й ми фіксуємо всі номери автомобілів, їхніх власників та маршрут, яким вони слідують», – додав Синютка.

На Івано-Франківщині скаржаться, що місцеві села закидають сміттям зі ЛьвоваПовідомляється, що протягом останнього часу почастішало несанкціоноване ввезення з інших областей твердих побутових відходів. Загалом виявлено понад 10 випадків незаконного ввозу сміття.

Він також зазначив, що Львівська ОДА передасть правоохоронцям усю інформацію щодо автомобілів, які вивозять сміття, та їхніх маршрутів. Окрім того, керівник ЛОДА сказав, що адміністрація перевірить, чи всі автомобілі вивантажили сміття згідно з їхнім маршрутом.

Як відомо, 14 липня у Львівській ОДА відрапортували про повне очищення Львова від сміття.

17 липня в Київській області виявили 40 тонн львівського сміття, яке вивантажили на стихійному звалищі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: