На Івано-Франківщині скаржаться, що місцеві села закидають сміттям зі Львова

Читать на русском
Повідомляється, що протягом останнього часу почастішало несанкціоноване ввезення з інших областей твердих побутових відходів. Загалом виявлено понад 10 випадків незаконного ввозу сміття.

На Прикарпатті останнім часом зафіксували понад 10 випадків несанкціонованого ввезення сміття зі Львівської області.

Про це на засіданні колегії облдержадміністрації в Івано-Франківську повідомив заступник начальника управління екології та природних ресурсів ОДА Андрій Пліхтяк, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Протягом останнього часу почастішало несанкціоноване ввезення з інших областей твердих побутових відходів. Такі факти були зафіксовані в селі Тарасівка Тлумацької ОТГ. Там скинули близько 100 тонн ТПВ. До села Ланчин завезли близько 5 машин відходів, до сіл Хриплин та Микитинці – понад 100 та 120 тонн сміття відповідно. Загалом виявлено понад 10 випадків незаконного ввезення сміття», – повідомив Пліхтяк.

Олег СинюткаНародний депутат України
Синютка пообіцяв домовитись з керівниками сусідніх областей про прийом сміття зі ЛьвоваСказано 18 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Він зауважив, що частину відходів у Снятинському та Галицькому районах уже вдалося вивезти за рахунок власних сил місцевої влади. Там селяни дослідили, що сміття має походження зі Львова. Про це свідчать адреси львівських фірм, знайдені серед мотлоху.

Повідомляється, що прикарпатська поліція організувала 5 постів із метою завадити несанкціонованому ввезенню сміття до області. Порушено 6 кримінальних проваджень. Місцеві екологи вже підраховують збитки, завдані навколишньому середовищу.

Зазначимо, за даними Львівської обласної державної адміністрації, комунальні служби вичистили від сміття понад 80% переповнених контейнерних майданчиків.

Також стало відомо, що 2 липня в Черкасах затримали вантажівку зі львівським сміттям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: