Ще один шанс для «Волі народу»? Парубій так і не розпустив депутатську групу

Читать на русском
Попри запевнення, що до закінчення шостої сесії Ради «Воля народу» має знайти двох нових депутатів, або ж буде розпущена, новий політичний сезон об’єднання зустріне як офіційна депутатська група.
Андрій ПарубійФото з відкритих джерел

Спікер парламенту Андрій Парубій не виконав обіцянку до 14 липня розпустити групу «Воля народу», якщо вона не знайде ким поповнити свої лави.

Про це він говорив іще 27 червня, запевнивши, що «на наступному пленарному тижні в цьому питанні буде поставлено остаточно крапку» нагадує «Слово і Діло».

«Наступний пленарний тиждень» тривав із 11 по 14 липня. Проте цього часу главі Верховної Ради забракло, аби розформувати «Волю народу». Як ми знаємо, весь цей час парламент займався іншими насущними справами: вирішував, чи позбавляти недоторканності народних депутатів, ухвалював зміни до бюджету і дуже багато піарився (на всіх перелічених і не тільки темах). Відтак, було не до виконання вимог регламенту.

А між тим «Воля народу» так і пішла на парламентські канікули з 17-ма депутатами у складі, хоча для того, щоб продовжити працювати як депутатське об’єднання, їм необхідно знайти ще хоча би двох членів.

Раніше обіцянку щодо розпуску «Волі народу» провалив Павло Пинзеник (хоча він як ніхто мав би пильнувати за дотриманням регламенту Ради, бо є заступником голови регламентного комітету), тепер і до Парубія черга дійшла.

Втім, якщо врахувати, що голова парламенту досі не оприлюднив поіменний список членів коаліції (а це вже ставить під сумнів легітимність парламенту й уряду), то таке порушення, як нерозпуск депутатської групи через брак кількох людей – суща дрібниця для нього.

Всього в досьє Парубія 97 обіцянок, із яких він виконав 38. Із цим показником він перебуває на 121-му місці в рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: