Порушення регламенту в регламентному комітеті Ради: «Воля народу» вже два дні поза законом

Читать на русском
Заступник голови комітету з питань регламенту Верховної Ради Павло Пинзеник провалив обіцянку припинити у встановлений порядком термін існування групи Воля народу.
"Воля народу"Фото з відкритих джерел

Член «Народного фронту», заступник голови регламентного комітету Ради Павло Пинзеник не виконав обіцянку припинити у встановлений регламентом строк існування групи «Воля народу».

Попри те, що виконання озвученої 9 червня обіцянки є його прямим професійним обов’язком, депутатська група досі існує, констатує «Слово і Діло».

Зокрема, коли на початку місяця з «Волі народу» були виключені два депутати – Сергій Мельничук і Олександр Онищенко, – у групи, відповідно до правил роботи парламенту, залишалося 15 днів на те, щоби поповнити склад новими членами.

В регламенті роботу ВРУ зазначено, що до складу депутатської групи має входити не менше нардепів, ніж до найменшої фракції в першій сесії роботи скликання. Найменшою фракцією Ради VIII скликання під час першої сесії була «Батьківщина», до якої входили 19 народних депутатів. Станом на 26 червня до складу «Волі народу» входять 17 нардепів, а це означає, що їй досі бракує членів. Водночас термін розформування групи сплив 24 червня.

Таким чином, констатуємо, що Пинзеник не лише не виконав свою обіцянку, але й тим самим порушив регламент українського парламенту.

Всього в його досьє 17 обіцянок, із яких він наразі виконав 10, тобто 59%. В рейтингу відповідальності парламентарів він перебуває на 25-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: