Климпуш-Цинцадзе розповіла про наступне завдання України після безвізу

Читать на русском
Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала наступним завданням України початок переговорів про входження до Шенгенської зони.

Віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе назвала наступним завданням України початок переговорів про входження до Шенгенської зони.

Про це вона повідомила в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Одним із завдань, які ми для себе ставимо, є початок діалогу щодо долучення України до Шенгенської зони», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Також, за її словами, необхідно вести переговори про дорожні карти з лібералізації доступу українських послуг на ринок ЄС і їхніх послуг – в Україну.

Уряд схвалив стратегію міграційної політики до 2025 рокуУ прес-службі МВС уточнили, що нова стратегія буде враховувати всі чинники, які впливають на міграційні процеси в державі.

Києву та Брюсселю потрібно узгодити дорожні карти щодо телекомунікаційних, поштових, фінансових послуг, морських перевезень, а також провести переговори про доступ на цифровий ринок.

При цьому віце-прем'єрка не вважає за необхідне вести переговори щодо лібералізації умов руху робочої сили й вважає важливішим зосередитися на створенні можливостей для реалізації громадян України на батьківщині.

Також Климпуш-Цинцадзе заявила, що Україна може не отримати 600 мільйонів євро допомоги, якщо до кінця жовтня не виконає низку умов ЄС.

Зазначимо, що понад 95 тисяч українських громадян перетнули кордони країн-учасниць ЄС у рамках дії безвізового режиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: