Заяву Захарченка про «Малоросію» мають розглядати психіатри – Геращенко

Читать на русском
Ірина Геращенко назвала маячнею й шизофренією заяву ватажка ДНР Олександра Захарченка про створення держави Малоросія.

Перша заступниця голови Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко називає маячнею й шизофренією заяву ватажка «ДНР» Олександра Захарченка про створення держави «Малоросія».

Геращенко вважає, що поява такої заяви викликана майбутньою зустріччю в Мінську, пише «Слово і Діло», посилаючись на повідомлення нардепа на сторінці в Facebook.

«Їхні заяви – питання до психіатрів і прокурорів, які все це терористичне марення мають збирати в одну справу про розпалювання міжнаціональної ворожнечі, замах на територіальну цілісність країни. А суди – українські та міжнародні – виносити вироки», – написала Геращенко.

Вона зазначила, що така маячня терористів виникає не самостійно – «вони озвучують те, що їм написав Кремль, що до їхніх дурних голів вклав Кремль, який призначив їх «вождями».

«Чому саме зараз виникли ці чергові шизофренічні заяви? Тому що завтра Мінськ, чергові зустрічі, й там ОРДЛО потрібно відволікати увагу від теми заручників, теми безпеки. Тому що до кінця липня мають відбутися телефонні переговори в Нормандському форматі, й Путіну потрібно піднімати ставки, продовжувати свою цинічну гру, що «нас там немає», «це молоді республіки» та «підкорені народи Донбасу, з якими Києву потрібно вести прямий діалог», – переконана політик.

За її словами, цю маячню не варто коментувати й на неї не слід звертати увагу, а потрібно «підсилювати тиск на РФ, посилювати армію, восени ухвалювати закон про реінтеграцію, звільняти території, в тому числі й від здеградованих п'яниць, які марять «Новоросією».

Нагадаємо, раніше нардеп Дмитро Тимчук розповів про боротьбу між луганськими та донецькими бойовиками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: