Бойовики оголосили Сєдово прикордонною зоною з особливим статусом – ОБСЄ

Читать на русском
В ОБСЄ розповіли, що бойовики не пустили їх в Сєдово, заявивши, що населений пункт оголошений прикордонною зоною з особливим статусом.

У Донецькій області представники терористичної організації «ДНР» заборонили членам місії ОБСЄ проїзд в напрямку н.п. Сєдово і заявили, що населений пункт є «прикордонною зоною, в якій діє особливий статус в'їзду-виїзду».

Про це повідомляється в звіті місії ОБСЄ, оприлюдненій на сайті організації, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УП.

«На блокпості, розташованому приблизно за 1,2 км на північний захід від підконтрольного «ДНР» смт Сєдове збройні члени «ДНР» зупинили патруль СММ і не дозволили йому проїхати далі по дорозі в напрямку Сєдового, посилаючись на накази від своїх командирів», – йдеться в повідомленні.

У той же день член «ДНР» в цивільному одязі на тому ж блокпосту в Сєдово зупинив інший патруль СММ і заявив, що для в'їзду в селище необхідно отримати попередній дозвіл від «ДНР», оскільки Сєдово є «прикордонною зоною, в якій діє особливий статус в'їзду-виїзду».

Незабаром після цього троє озброєних чоловіків у формі військового типу підійшли до патрулю СММ.

«Вони відмовилися представитися і в агресивній формі вимагали, щоб спостерігачі покинули цей район. Патруль СММ покинув блокпост», – відзначили в місії.

За даними СММ ОБСЄ, водії і пасажири, перед тим як проїхати через блокпост, заходили в розташований поблизу невелике приміщення.

Нагадаємо, СБУ затримала жінку, яка працювала психологом у бойовиків.

Раніше на Донбасі затримали трьох інформаторів сепаратистів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: