Попрацювали – і досить. Хто з депутатів обіцяв продовжити сесію Ради, а потім спасував

Читать на русском
Народні депутати так хотіли додатково попрацювати влітку, що аж не змогли продовжити сесію. Слово і Діло з’ясовувало, хто з нардепів, які божились продовжити працювати, голосував за, а хто – проти цього рішення.
Фото: Цензор.НЕТ

Анонсованого багатьма народними депутатами продовження літньої сесії українського парламенту не відбулося: попри заяви про необхідність розглянути пенсійну та медичну реформи, у Верховній Раді вирішили: досить уже працювати – треба й міру знати. Після того, як у четвер депутати не змогли назбирати за постанову про продовження сесії більш ніж 215 голосів (за необхідних 226), у п’ятницю Андрій Парубій змушений був завершити пленарні засідання до 5 вересня.

Офіційно в нардепів попереду ще тиждень роботи в округах, хоча ніхто не сумнівається, що більшість із них уже пакують валізи у відпустки. Проте, на відміну від депутатів, «Слово і Діло» на канікули не йде, тож ми вирішили трохи попсувати їм настрій своїми спостереженнями. І ось якими: з 9 народних депутатів, які публічно заявили, що вони особисто (або їхні політичні сили) підтримають продовження сесії, свої обіцянки виконали лише троє.

Хочете знати імена «героїв»? Будь ласка.

Ігор Мосійчук. 10 липня пообіцяв, що Радикальна партія підтримає ініціативу Парубія про продовження роботи парламенту. Під час голосування 11 липня РПЛ її чомусь не підтримала. 13 липня голосів фракції було б достатньо, щоб ухвалити постанову, але ні: з усіх «радикалів» голосувала одна Оксана Корчинська. Сам Мосійчук у сесійній залі був, але, як свідчить система «Рада», утримався.

Юрій Бойко. Також 10 липня обіцяв, що «Опозиційний блок» проголосує за подовження сесії. 11 липня за відповідну постанову з усієї фракції проголосував лише Олександр Долженков. 13 липня в Раді зареєструвалися 39 «опоблоківців», але під час фінального голосування ініціативу спікера підтримали лише 10. До слова, Бойко проголосував «за», але це не змінює ситуації, адже більшість колег із фракції його не підтримали.

Артур Герасимов. Тоді ж, у понеділок, переконував на погоджувальній раді, що БПП обов’язково підтримає рішення про продовження шостої сесії. Ця обіцянка була також провалена наступного ж дня, коли під час голосування цього питання фракція дала за нього лише 86 голосів, хоча в парламенті були присутні 139 нардепів БПП. У четвер вони віддали вже 91 голос, але й цього виявилось недостатньо, враховуючи, що загалом того дня до Ради прийшли 138 членів фракції.

Олег Березюк. Запевняв на початку тижня, що «Самопоміч» не залишиться осторонь і за ідею попрацювати понаднормово неодмінно проголосує. На жаль, тут ситуація склалася майже така сама, як і в Радикальній партії: під час голосування 11 липня відповідну постанову підопічні Садового не підтримали взагалі, а 13 липня – віддали за неї лише 6 голосів. І голосу Березюка серед них не було.

Дмитро Білоцерковець. Заявив, що проголосує за продовження сесії парламенту ще 7 липня. І 11 числа таки справді це зробив. А от 13 липня, попри те, що нардеп був у Раді, він чомусь не голосував за нього взагалі.

Заради справедливості відзначимо, що є кілька депутатів, які цю обіцянку виконали й тим самим підвищили себе в рейтингу відповідальності. Це «свободівці» Олег Осуховський і Михайло Головко, які 23 червня майже в унісон заявили, що представники їхньої партії підтримають продовження роботи Верховної Ради. 13 липня всі четверо представників «Свободи» (Головко, Левченко, Марченко, Осуховський) дійсно проголосували за це. Так само вчинив і Дмитро Добродомов, чию обіцянку «Слово і Діло» зафіксувало ще 22 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: