Як виконував обіцянки депутат Константіновський?

Читать на русском

Позафракційний депутат В'ячеслав Константіновський відмовився від повноважень і поскаржився, що втомився терпіти приниження з боку виборців після того, як разом з іншими політиками потрапив під град докорів активістів, які блокували парламент. Ми згодні: робота депутата справді морально важка. Менше з тим журналісти «Слова і Діла» вирішили допомогти виборцям тверезо оцінити, як Константіновський впорався з тим, що пообіцяв.

Загалом політик встиг дати 23 обіцянки, при цьому п'ять із них він виконав і ще три – провалив, тому має рейтинг відповідальності 22%.

Так, Константіновський виконав свою програмну обіцянку домагатися посилення соцзахисту людей, які захищають батьківщину. Він сумлінно голосував «за» щодо більшості спрямованих на це законопроектів.

Також нардеп виконав свої обіцянки домогтися державного та соціального захисту сімей загиблих у боях за Україну, оновити стратегію нацбезпеки країни та реалізувати стратегічний курс на євроатлантичну інтеграцію.

Крім того, Константіновський обіцяв проголосувати за зняття недоторканності та арешт автора «газових схем» Олександра Онищенка й виконав це.

Щодо провалених політиком обіцянок, то невиконаними залишилися його обіцянки домогтися вирішення проблем чорнобильців. Він був відсутній на голосуванні за законопроект №2093, який передбачав повернення пільг чорнобильцям, скасованих раніше іншим законопроектом.

Не виконав він і свої обіцянки домогтися реформи податкової системи та сприяти охороні навколишнього середовища, зокрема заборонити вирубку зелених зон. Він не з'явився на голосуванні за ухвалений депутатами законопроект №0917, що передбачав заходи із захисту екології.

З цікавих обіцянок Константіновського, які все ще перебувають на контролі аналітиків порталу, варто відзначити зобов'язання домагатися проведення реформи системи охорони здоров'я, реформи політичної системи, а також заборонити забудову місць відпочинку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: