Прихильники Папи Римського прирівняли євангельських християн до екстремістів

Читать на русском
Прихильники Папи Римського критикують євангельських християн, кажучи, що вони

Прихильники Папи Римського критикують євангельських християн, кажучи, що вони «недалеко» пішли від екстремістів.

Про це повідомляє The Guardian, пише «Слово і Діло».

Стаття, підтверджена Ватиканом, різко критикує Стіва Беннона, який є головним радником Трампа, а також затятим проповідником євангелія. Вона була написана двома близькими співробітниками Папи Френсіса. Основним звинуваченням у статті було те, що Стів Бэннон підтримує «апокаліптичні геополітику», яка «не дуже далеко пішла від екстремізму».

Стаття була перевірена Ватиканом перед публікацією і містить в собі критику «євангельського фундаменталізму» у США, стверджуючи, що прихильники ідеології викривлено розуміють Святе Письмо і Старий Завіт, що сприяє конфліктам і війнам.

Ця стаття була опублікована через кілька днів після того, як євангельські лідери зустрілися з президентом США Дональдом Трампом в Овальному кабінеті Білого дому і «поклали руки на нього» в молитві після дискусій про свободу віросповідання, підтримку Ізраїлю і реформу охорони здоров'я.

Трамп, який був одружений тричі, ніколи не говорив про наявність у нього віри, але отримав широку підтримку білих євангелістів на виборах в 2016 році.

Ватиканські експерти заявили, що стаття мала б явну підтримку церкви і Папи Френсіса. Його автори, головний редактор публікації Антоніо Спадаро, і головний редактор аргентинського видання газети Ватикану l'osservatore Romano Марсело Фігероа, відомі як довірені особи аргентинського папи.

У ній стверджується, що підроблені релігійні аргументи використовуються для демонізації верств населення, особливо коли мова йде про мігрантів і мусульман, і заохочує США як націю, яка благословлена Богом, не беручи до уваги «зв'язок між капіталом і прибутком від продажу зброї».

Одна католицька публікація, Крус, назвала статтю «останньою главою в бурхливих відносинах між Френсісом і Трампом».

Незважаючи на те, що в травні у Ватикані два лідери провели досить теплу зустріч, їх відносини істотно зіпсувалися після того, як Трамп вирішив вийти з Паризької кліматичної угоди всього через тиждень після розмови. Аргентинський єпископ Марсело Санчес Сорондо, голова Академії наук Ватикану, назвав це «ударом в обличчя» Ватикану.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск закликав до миру в Україні.

Також Папа Римський закликав ООН прагнути до світу без ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: