Папа Римський закликав ООН прагнути до миру без ядерної зброї

Читать на русском
Папа Франциск у своєму спеціальному посланні до ООН закликав узгодити на законному рівні документ про заборону ядерної зброї, який призвів би до повної його ліквідації.

Папа Франциск у своєму спеціальному посланні до ООН закликав узгодити на законному рівні документ про заборону ядерної зброї, який призвів би до повної його ліквідації.

Про це повідомляє Радіо Ватикан, пише «Слово і Діло».

Посилаючись на свій виступ перед Генеральною Асамблеєю ООН 25 вересня 2015 року, а також на Преамбулу і першу статтю Статуту ООН, Святіший Отець підкреслює, що основою міжнародного правового устрою є світ, мирне вирішення суперечок і розвиток дружніх відносин між народами.

«Етика і право, засновані на загрозі взаємного знищення і потенційно знищення всього людства суперечать самому духу Організації Об'єднаних Націй», - підкреслює Папа, закликаючи прагнути до миру без ядерної зброї, повністю застосовуючи Трактат про нерозповсюдження.

Він також сказав, що світ будується на справедливості, цілісний людський розвиток, основні права людини, на охорону творіння, на участі всіх людей у суспільному житті, довіру між народами, доступ до освіти і охорони здоров'я, на діалозі і солідарність. Етичне міркування про мир і безпеку має виходити за рамки страху і ізоляціонізму, які, на жаль, переважають в міжнародних дебатах.

У сьогоднішньому світі все взаємопов'язано, нагадав Папа, цитуючи енцикліку Laudato сі, тому для досягнення миру потрібно «будувати і зміцнювати механізми довіри і співпраці, здатні створити умови для світу без ядерної зброї».

Як повідомлявся, Ватикан направить 200 тисяч євро для потреб жителів Авдіївки в рамках програми з підтримки України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: