Папа Римський подарував Трампу медаль і благословив Меланію

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп вперше потрапив в середу, 24 травня, на аудієнцію до Папи Римського Франциска.

Президент США Дональд Трамп вперше потрапив в середу, 24 травня, на аудієнцію до Папи Римського Франциска.

Аудієнція відбулася в Апостольському палаці. Глава католицької церкви і президент США розмовляли наодинці 30 хвилин, після чого Франциск зустрівся і з супроводжуючими президента особами, серед яких були дружина і дочка Трампа, держсекретар США Рекс Тіллерсон, радник з національної безпеки Герберт Макмастер, пише «Слово і Діло».

Президент США і понтифік обмінялися подарунками. Франциск подарував Трампу медаль з оливковою гілкою, зазначивши, що це символ миру. Трамп, зі свого боку, подарував збірник книг борця за права чорношкірих Мартіна Лютера Кінга.

Крім того, Папа Римський передав Трампу свою енцикліку, присвячену захисту навколишнього середовища - політиці, від якої американський президент рішуче відійшов, скасувавши низку природоохоронних законів свого попередника Барака Обами.

Про зміст переговорів не повідомляється. Спостерігачі відзначили, що після зустрічі Франциск виглядав невимушено, ніж до неї. На фотосесії перед аудієнцією Папа дивився в підлогу, в той час як Трамп посміхався в об'єктиви фотокамер.

Після аудієнції понтифік посміхався і жартував. «Чим ви його годуєте?» - запитав він у Меланії Трамп. «Піца», - посміхнулася дружина Трампа, яка, як і дочка президента Іванка, відповідно до дрес-кодом Ватикану з'явилася на аудієнції в чорній сукні і чорній мереживній мантильї.

Раніше Франциск розкритикував назву надпотужної американської фугасної авіабомби GBU-43, яку також називають «матір'ю всіх бомб".

Як відомо, президент США Дональд Трамп продовжив перше закордонне турне і у вівторок прибув до Італії з Ізраїлю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: