В Україні з'явиться тактична поліція

Читать на русском
Національна поліція має намір створити тактичну поліцію для боротьби з вуличною злочинністю.

Національна поліція має намір створити тактичну поліцію для боротьби з вуличною злочинністю.

Про це повідомив керівник Національної поліції Сергій Князєв в інтерв'ю інтернет-виданню «Цензор.НЕТ», пише «Слово і Діло».

«Зараз ми створюємо тактичну поліцію - це спеціально навчені правоохоронці, одне з основних завдань для них - боротьба з вуличною злочинністю», - сказав він.

Князєв зазначив, що до завдання тактичної поліції входить також забезпечення правопорядку під час масових заходів.

Він повідомив, що нині в Києві діє тактичний підрозділ, однак Нацполіція планує створити повноцінну структуру для забезпечення громадського порядку.

«Ми зараз одночасно почали набір в тактичну поліцію, дорожню та донабір в патрульну. Плануємо взяти на службу 5,5 тис. співробітників по всій країні і навчити їх", - сказав керівник Нацполіції.

Твоя нова поліція. Десять фактів про Нацполіцію України. ТЕСТ«Слово і Діло» пропонує Вам перевірити свої знання про молоду вітчизняну правоохоронну структуру – Національну поліцію, котра сьогодні, 2 липня, святкує другу річницю створення.

Князєв додав, що у підготовці нових працівників надають допомогу європейські та американські партнери України.

Більш того, Консультативна місія Європейського Союзу запропонувала створити 20 поліцейських ділянок європейського зразка, а також запропонувала допомогу в навчанні співробітників.

Зазначені ділянки планується створити у Київській, Харківській та Львівській областях.

Як повідомлялося, в Києві отримали посвідчення перші 36 представників нового громадського формування з охорони правопорядку Муніципальна варта.

Також в Києві працюватиме пляжний патруль.

Як відомо, 19 травня в столиці почав роботу оновлений відділ водної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: