Литва почала будувати паркан на кордоні з Росією

Читать на русском
У Литві сьогодні, 5 червня 2017 року, почалося зведення захисної огорожі на кордоні з Російською Федерацією.

У Литві сьогодні, 5 червня 2017 року, почалося зведення захисної огорожі на кордоні з Російською Федерацією.

Про це повідомляє місцеве видання Delfi, посилаючись на інформацію Служби охорони держкордону Литви, передає «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, до кінця року огорожу буде зведено на литовській стороні на ділянці протяжністю 44,6 км. Перший стовп огорожі буде вкопаний в межах села Рамонішкес Шакяйському району. Нова захисна огорожа буде будуватися в тій місцевості, де державний кордон проходить по суші.

Вартість робіт становить 1,335 млн євро, гроші були виділені з бюджету Литви. Так, на відрізках уздовж держкордону з Калінінградською областю буде побудований металевий сегментний паркан приблизно двометрової висоти з додатковим обладнанням.

Паркан буде зведений на ділянках від точки тристороннього перетину державних кордонів Литви, Польщі та Росії в районі озера Віштітіс і відрізками буде продовжений в Шакяйському і Вілкавішкском районах до Німану.

На всій протяжності 109-кілометрового кордону вздовж Німану прикордонна служба вже обладнала технічні системи спостереження за кордоном. Крім того, планується до 2020 року звести паркан на кордоні Литви з Білоруссю. За словами правоохоронців, ці огорожі зводяться з метою приборкання контрабанди і захисту від нелегальної міграції.

Раніше Латвія почала будувати паркан на кордоні з Росією. Мінімальна висота загороди складе 2,7 м, включаючи колючий дріт.

Як повідомлялося, Литва скасувала потяги в РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: