Генпрокуратура очікує, що газета «Вести» перестане виходити вже сьогодні

Читать на русском
Генеральна прокуратура очікує, що газета Вести перестане виходити вже в п'ятницю, 14 липня.

Генеральна прокуратура очікує, що газета «Вести» перестане виходити вже в п'ятницю, 14 липня.

Про це на брифінгу розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

За словами прокурора, фінансування медіа-холдингу «Вести» ведеться за рахунок надання в користування 1 тисячі залізничних вагонів.

«Сподіваюся, що від сьогодні 1 тисяча вагонів, вартість яких становить близько 40 мілліонів доларів, уже не будуть приносити дохід для безкоштовного розповсюдження такої гарної газети, як «Вести», та інших фейкових сайтів», – зазначив Матіос.

Він підтвердив, що обшуки проводяться в редакції газети, але підкреслив, що журналісти холдингу не зазнали обшуків і жодним чином не фігурують у кримінальному провадженні.

Матіос і голова МВС Арсен Аваков стверджують, що припинення діяльності холдингу «Вести» пов'язане не з журналістською діяльністю, а лише з непрозорою процедурою його фінансування.

Нагадаємо, 14 липня ГПУ та Нацполіція провели обшуки в редакції газети «Вести», що розташована в ТЦ «Гулівер» у Києві. За словами Матіоса, обшуки проводилися в 183 приміщеннях, які належать екс-міністру доходів і зборів Клименку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: