Знову мітинг: під Радою вимагають перевиборів і скасування недоторканності

Читать на русском
Біля будівлі Верховної Ради понад 300 осіб зібралися на мітинг із вимогою скасування депутатської недоторканності.

Біля будівлі Верховної Ради понад 300 осіб зібралися на мітинг із вимогою скасування депутатської недоторканності.

Про це передає агентство «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

Під стінами ВР пікетують із плакатами «Тільки праця зробить депутата людиною»Також біля паркану активісти встановили сцену, на якій виступають із закликами до зняття недоторканності з депутатів.

Учасники акції стоять трьома групами за політичною приналежністю й тримають прапори з символікою «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі, Всеукраїнського об'єднання «Свобода» та «Правого сектору». Також вони тримають чорно-червоні прапори.

Біля вулиці Грушевського також стоїть група мітингувальників – представників «Національного корпусу». Проїжджа частина вулиці поки не перекрита.

Біля будівлі Верховної Ради понад 300 осіб зібралися на мітинг із вимогою скасування депутатської недоторканності.

«Колона «Національного корпусу» та національних дружин вранці 13 липня вийшла під стіни Верховної Ради вимагати повного скасування депутатської недоторканності. Активісти палять фаєри й утворили під парламентом справжню димову завісу», – заявили в прес-службі «Національного корпусу».

На площі встановлена ​​сцена з колонками, а в Маріїнському зібралося понад тисяча людей.

Навколо будівлі Верховної Ради посилено охорону: присутні співробітники Національної поліції та Національної гвардії України. Будівля оточена правоохоронцями.

Мітингувальники принесли із собою й встановили на площі Конституції 6 порожніх 200-літрових діжок із написами «Розенблата за ґрати», «Торкнуті недоторканні». В активістів також є дерев'яні палиці, якими вони, очевидно, битимуть по ємностях.

У зв'язку зі збільшенням кількості мітингувальників до стін Верховної Ради час від часу підходять додаткові підрозділи правоохоронців.

Нагадаємо, біля ВР 12 липня палили фаєри й барабанили в діжки.

31 травня 2017 року народний депутат Андрій Білецький пообіцяв, що «Національний корпус» проведе мітинг під Адміністрацією президента з вимогою підписати закон про амністію для засуджених учасників АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: