Екс-міністра оборони часів Януковича викликають до суду

Читать на русском
Єжель підозрюється у зловживанні владою або службовим становищем. Зокрема, йому закидають оборудки з фірмами, що постачали харчі для армії.

Суд викликає на засідання екс-міністра оборони часів Януковича Михайла Єжеля, який наразі перебуває в Білорусі.

Про це повідомила речник генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Соломянський райсуд столиці на 10:00 викликає екс-міністра оборони України часів Януковича Михайла Єжеля», – написала вона.

Сарган нагадала, що Єжель підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. Зокрема, йому закидають оборудки з фірмами, що постачали харчі для армії.

Завдані державі збитки оцінюють у понад 40 мільйонів гривень.

«Якщо Єжель не з'явиться на засідання, судді зможуть почати розгляд справи в заочному порядку», – додала вона.

Наприкінці жовтня 2016 року повідомлялося, що Інтерпол заблокував файл колишнього міністра оборони Михайла Єжеля.

Головна військова прокуратура завершила спеціальне досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою Єжеля в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу. 20 грудня 2016 року справа була передана до суду.

Нагадаємо, з квітня 2013 року до 11 травня 2015 року Єжель обіймав посаду посла України в Білорусі. Наразі екс-міністр залишається в Білорусі й не має наміру повертатися в Україну через кримінальне провадження.

Раніше екс-президент України Віктор Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому в Україні судовому процесі в справі про державну зраду й відкликає із суду своїх адвокатів. Також зазначимо, що ГПУ оголосила нові підозри Януковичу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: