Янукович відмовився від участі в суді щодо державної зради

Читать на русском
Екс-президент України Віктор Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому в Україні судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Екс-президент України Віктор Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому в Україні судовому процесі у справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Про це він сказав в ефірі програми «Час» на російському Першому каналі в середу, пише «Слово і Діло».

«Я не хочу брати участі в нібито змагальному процесі, підсумок якого заздалегідь визначений. Я прийняв рішення відкликати з процесу своїх захисників, в їх кваліфікації сумнівів немає, але в країні знищеного правосуддя адвокати безсилі», - заявив екс-президент, цитує його російський «Інтерфакс».

Янукович підкреслив, що «не відчував ілюзій з приводу цілей і завдань, поставлених перед судом нинішньою владою, і знав, що вони за всяку ціну прагнутимуть їх досягти».

«Винести обвинувальний вирок, звинуватити мене у всіх минулих, нинішніх і майбутніх бідах України», - пояснив екс-президент України.

Адвокати Януковича будуть клопотати, щоб йому дозволили допитати перших осіб державиАдвокати Віктора Януковича будуть клопотати про надання йому можливості допитати перших осіб держави щодо подій 2014 року.

«Це не суд, а чистої води профанація. Для мого засудження в найкоротші терміни під тиском особисто громадянина Порошенко (президент України) були ухвалені спеціальні закони про заочне засудження. Це є прямим порушенням Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод. Крім цього на мої заяви про вимогу надання мені можливості взяти участь в судовому процесі в режимі відеоконференції мені було відмовлено», - сказав Янукович.

У четвер в Оболонському районному суді Києва продовжиться процес у справі про держзраду Януковича.

Нагадаємо, ГПУ оголосила нові підозри Януковичу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: