Ніхто не сховається від ГПУ: навіщо Луценку та Банковій гучні справи проти нардепів

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Цими справами проти нардепів Юрій Луценко в першу чергу користується як політик для своєї особистої кар’єри.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський, оцінюючи активізацію ГПУ та анонсувані нові гучні розслідування проти нардепів та міністрів.

«За стилем поведінки Луценка наразі видно, що він доволі успішно намагається з нинішньої ситуації, навіть із виступів у регламентних комітетах, витиснути максимум для себе, для свого особистого рейтингу як політика», – підкреслив Канєвський.

Проте, навіть попри це, експерт відзначив, що на цьому етапі боротьби з корупціонерами в парламенті така активна піар-діяльність Луценка виглядає досить позитивною.

Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?Напередодні останнього пленарного тижня літньої сесії Верховної Ради «Слово і Діло» проаналізувало, як добре виконують свої обіцянки народні депутати, доля недоторканності яких буде вирішуватися найближчими днями.

«Відкритим лише залишається питання, з якою метою Луценко використає свій рейтинг? Чи буде створений новий політичний проект?», – додав він.

Крім того, на його переконання, АП та дипломатичний корпус використовуватимуть цю ситуацію на свою користь.

«Всі ці баталії будуть використані для зовнішньої комунікації з міжнародними партнерами як приклад того, що офіційна позиція української влади – це безпринципна боротьба з корупцією, хоч поки й безрезультатна. Боротьба ця аж ніяк не є успішною, тому що суди не реформуються, а самі політичні фракції не очищуються від корупціонерів. Та це не завадить владі продовжити використовувати ситуацію для демонстрації Заходу боротьби з корупцією», – резюмував Гліб Канєвський.

Днями генпрокурор Юрій Луценко наголосив, що не збирається зупинятися й «ніхто не сховається від ГПУ – ані за кордоном, ані за мандатом».

Раніше аналітики «Слова і Діла» з'ясували, що за рік роботи в Генпрокуратурі Луценко виконав лише кожну дев'яту обіцянку.

Детальніше про те, хто з підозрюваних чиновників та як виконує власні обіцянки, читайте в матеріалі «Скільки обіцянок встигли виконати підозрювані нардепи?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: