Гройсман розповів, скільки коштуватиме Україні освітня реформа

Читать на русском
Кабмін почне реформу освіти в Україні в певні терміни, а кошти на впровадження змін будуть шукати як всередині держави, так і ззовні.

Кабінет міністрів України, як і планував, розпочне реформу освіти в Україні в певні терміни, а кошти на впровадження змін мміністри шукатимуть як усередині держави, так і залучатимуть іззовні.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу уряду.

«Щоб зробити повноцінну реформу освіти, нам потрібно 87 мільярдів гривень. Ми будемо все робити для того, щоб знайти ці кошти як усередині країни, так і з зовнішніх джерел», – сказав він.

«Я хочу, щоб українська дитина мала доступ до якісного дитячого садка, якісної повнокомплектної, з повними технологічними рішеннями школи, щоб учитель мав нормальну заробітну плату, а вища освіа була якісною з точки зору підготовки кадрів», – додав він.

Реформи по колу: чого за рік досягли у Кабміні Володимира Гройсмана?Невдовзі уряд Володимира Гройсмана звітуватиме про власні здобутки за останній рік: 14 квітня минає умовний «імунітет» Кабміну. Чи вдасться прем’єр-міністру уникнути відставки й отримати ще один шанс на виконання задуманого?

Прем'єр нагадав, що порушував питання розвитку освіти в Україні під час міжнародної конференції з питань реформ у Лондоні, й розповів про вже зроблені в цьому напрямку кроки, зокрема щодо підвищення зарплат учителям.

«Наше завдання – робити реформу освіти. Ми без неї не зможемо рухатися вперед. Освіта – інвестиції в наших дітей і молодь. Це найкраще, що ми маємо зробити», – сказав він.

Раніше Гройсман заявив, що нова реформа освіти України поки не по кишені.

9 червня 2017 року прем'єр запевнив, що буде підвищувати заробітну плату вчителям.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: