Климпуш-Цинцадзе: Україна говорить про партнерство з НАТО, а не про захист

Читать на русском
За її словами, НАТО для України не є панацеєю, але є можливістю розбудови держави за демократичними стандартами.

У питаннях інтеграції з НАТО Україна говорить про партнерство, а не просить про захист.

Про це заявила віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе під час відкриття виставки «Україна-НАТО: Формула безпеки», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Інтеграція до НАТО є дійсно важливим фактором безпеки, не єдиним, але потужним і стратегічним ... Ми ведемо мову саме про партнерство, а не йдемо до НАТО з проханням про захист», – сказала Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, НАТО для України не є панацеєю, але є можливістю розбудови держави за демократичними стандартами.

В аеропорту Одеси розвантажилися літаки НАТОВ Одесу на майбутні міжнародні навчання Сі Бриз-2017, які пройдуть з 10 по 23 липня, прибувають спеціальні підрозділи країн НАТО.

«Ми маємо всі можливості стати східним флангом безпекової структури, маючи армію, сила і досвід якої зміцнюються щодня», – наголосила Климпуш-Цинцадзе.

Виставка «Україна-НАТО: Формула безпеки» відкрита за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. У відкритті взяли участь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко.

Також сьогодні відбудеться засідання Комісії Україна-НАТО під головуванням президента Петра Порошенка.

Раніше Столтенберг озвучив основні умови отримання Україною членства в Північноатлантичному альянсі, серед яких – консенсус усіх союзників і бажання самої держави.

Своєю чергою, Порошенко призначив першого заступника голови МЗС Вадима Пристайка очільником місії України при НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: