Трамп планує продавати Україні мільйони тонн вугілля

Читать на русском
Лідер США заявив про золотий вік енергетичного бізнесу та оголосив про намір збільшити експорт природного газу, нафти і вугілля на ринки Східної Європи й Азії.

Президент США Дональд Трамп готовий продавати Україні «мільйони і мільйони тонн вугілля».

Про це він заявив виступаючи в міністерстві енергетики США, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

Лідер США заявив про «золотий вік» енергетичного бізнесу та оголосив про намір збільшити експорт природного газу, нафти і вугілля на ринки Східної Європи й Азії.

«Ми тут сьогодні, щоб дати волю новій американській енергетичній політиці. Ми будемо експортувати американську енергетику по всьому світу», - заявив Трамп.

Президент США планує просувати американський експорт скрапленого природного газу на зустрічі з лідерами Центральної та Східної Європи, які в значній мірі залежать від поставок російських енергоносіїв, у Варшаві наступного тижня.

Порошенко обговорив імпорт вугілля з ПенсільваніїПрезидент України Петро Порошенко обговорив з керівництвом США можливості для поглиблення співпраці в енергетичній галузі, зокрема поставки американського вугілля в Україну.

Трамп також оголосив про плани експортувати вугілля в Україну.

«Україна сказала нам, що їй потрібні мільйони і мільйони тонн вугілля», - сказав він.

Він додав, що «зараз є багато інших місць, яким воно потрібне, і ми готові продавати його в усьому світі тим, хто його потребує».

За словами президента Порошенка, Україна досягла домовленості з США про можливість закупівлі 2 млн тонн вугілля.

Також США зможуть стати чистим експортером енергоносіїв вже в 2020 році і планують вийти на глобальний ринок скрапленого природного газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: