Парубій закликав позбавити Росію права вето в Радбезі ООН

Читать на русском
Глава Верховної Ради України Андрій Парубій закликав генсека ООН Антоніо Гуттеріша розглянути питання про позбавлення Росії права вето в Радбезі ООН.

Глава Верховної Ради України Андрій Парубій закликав генсека ООН Антоніо Гуттеріша розглянути питання про позбавлення Росії «права вето» в Радбезі ООН.

Про це Парубій повідомив сьогодні, 9 липня по підсумками зустрічі з генсеком ООН в Києві, пише «Слово і Діло».

«Закликав ООН позбавити Росію «права вето» на Радбезі ООН. Агресор не має права вирішувати питання в ООН щодо держави, на яку він напав», - зазначив спікер ВР.

Також спікер висловив стурбованість гуманітарною ситуацією на Донбасі і в Криму, і подякував за надану ООН допомогу Україні в гуманітарній сфері, яка «полегшила життя мільйонам людей, які змушені були покинути свої будинки».

Гройсман – генсеку ООН: потрібно знайти рішення для повернення Росії в її межіПрем'єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем вказав на необхідність знайти правильні рішення, щоб повернути Росію в її межі і змусити її припинити використання зброї проти України.

«Спікер ВР повідомив генсеку ООН про ситуацію з порушеннями прав людини на окупованому Донбасі і Криму, подякував за підтримку України, закликав посилити підтримку і залишати Крим і Донбас в центрі особливої ​​уваги ООН до повного відновлення територіальної цілісності і суверенітету України», - повідомила перший віце-спікер ВР, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко, яка брала участь у зустрічі.

Нагадаємо, Порошенко зустрівся генсеком ООН і закликав активніше допомагати Україні.

Як повідомлялося, ООН продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні і готова її збільшити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: