Гутерреш: ООН продовжить надавати гуманітарну допомогу Україні і готова її збільшити

Читать на русском
Організація Об'єднаних націй продовжить надавати Україні гуманітарну підтримку і готова збільшити обсяги допомоги.

Організація Об'єднаних націй продовжить надавати Україні гуманітарну підтримку і готова збільшити обсяги допомоги.

Про це на зустрічі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом заявив Генсек ООН Антоніу Гутерреш, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

Він підкреслив, що закликає до повного припинення бойових дій.

«Ми будемо робити все для підтримки тих процесів, які зараз відбуваються: підтримувати переговори в різних форматах, підтримувати роботу ОБСЄ. Я маю тільки добрі наміри і вони повністю з вами. Також ми відчуваємо своє зобов'язання продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні, продовжувати надавати підтримку, щоб полегшити життя внутрішньо переміщених осіб, а також полегшувати страждання тих людей, які живуть близько до лінії зіткнення», – заявив Генсек ООН.

Також він заявив про готовність ООН надати уряду країни підтримку в проведенні реформ і збільшити обсяги гуманітарної допомоги.

Перед цим Гройсман подякував ООН за надання гуманітарної допомоги і запропонував торкнутися питання збільшення її обсягів.

Нагадаємо, 9 липня на зустрічі з Гутерреш Гройсман наголосив на необхідності знайти правильні рішення, щоб повернути Росію в її межі і змусити припинити використовувати зброю проти України.

Також переговори з Генсеком ООН і держсекретарем США Рексом Тіллерсона, які прибули до Києва з візитами заплановані в президента Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: